UBS analistleri, hisse senedi piyasası için kapsamlı bir tahmin sunarak, mevcut ekonomik zorluklara rağmen ihtiyatlı bir iyimserlik sergiliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi, Temmuz ayının ortasında yeni bir en yüksek seviyeye ulaştı, ancak o zamandan bu yana ABD'nin gelecekteki ticaret politikalarının yarı iletken üreticilerini nasıl etkileyebileceğine dair endişeler nedeniyle geriledi. Bu zorluklara rağmen, UBS olumlu faktörlere işaret ederek piyasaya ilişkin olumlu görüşünü sürdürüyor.

Genel olarak, piyasa ortamının olumlu olduğunu belirten UBS, "ABD'deki ekonomik büyüme ve şirket kar artışları güçlü ve enflasyon oranı düşüş eğiliminde," diyor. Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 19 Temmuz'da sona eren haftada %2'lik bir düşüş yaşamasına rağmen yılbaşından bu yana %15 yükseldiğini ve en yüksek seviyesine yakın olduğunu belirtiyor.

Analistler, Federal Rezerv'in bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmesinin beklendiğini, ilk indirimin muhtemelen Eylül ayında yapılacağını ve bunun borsayı daha da destekleyeceğini vurguluyor.

UBS'in özellikle olumlu yaklaştığı bir sektör ise teknoloji, özellikle yapay zeka alanındaki gelişmeler. "Yapay zekaya yapılan yatırımların hisse senetleri için elverişli bir durum yaratacağını" belirten UBS, yatırımcılara yapay zekaya uzun vadeli önemli bir yatırım yapmalarını tavsiye ediyor. Teknoloji hisselerindeki son düşüşlere rağmen, UBS bu alanı gelecekteki ekonomik büyümenin hayati bir itici gücü olarak görüyor.

Buna ek olarak, UBS yatırımcılara yatırımlarını farklı alanlara yaymalarını öneriyor. ABD teknoloji sektörünün yanı sıra, "Avrupa'nın Muhteşem 7'lisi" ve Asya'daki bazı ana endeks bileşenlerinde yatırım fırsatları tespit ediyorlar. Ulusal düzeyde ise, bu yıl kurumsal kazançlarda artış beklentisi nedeniyle Birleşik Krallık'taki hisse senetleri tercih ediliyor. Piyasadaki dalgalanmalardan endişe duyanlar için UBS, sermayeyi korumak üzere yapılandırılmış yatırım stratejileri öneriyor.

Yorum Bırak