Orta Doğu'da artan gerilime tepki olarak birçok havayolu şirketi Beyrut uçuşlarını askıya aldı. Yunanistan'ın Aegean Havayolları, Perşembe gününe kadar uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Alman havayolu şirketi Condor da Düsseldorf'tan bugün yapılması planlanan uçuşunu iptal etti. Bu iptaller, Air France ve Lufthansa Grubu taşıyıcıları Swiss, Eurowings ve Lufthansa'nın Pazartesi günü gerçekleştirdiği uçuş iptallerinin ardından geldi.

İptallere rağmen, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı Pegasus, Emirates, Royal Jordanian, EgyptAir, Iran Air, Qatar Airways ve Etihad gibi çeşitli havayolu şirketlerinin bugün için varışlarını listelemeye devam etti.

İsrail ve Hizbullah arasındaki tırmanan durum teyakkuzun artmasına neden oldu. Cumartesi günü İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde 12 çocuk ve gencin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Lübnan, İsrail'in olası misillemesine karşı diken üstünde. Hizbullah, olayla ilgisi olduğunu reddetti.

Yolculara, en son uçuş bilgileri ve olası aksaklıklar için havayolu şirketlerini kontrol etmeleri tavsiye edilir. Bölgedeki gerginlikler devam ettikçe uçuş programlarında başka değişiklikler de meydana gelebilir.

Yorum Bırak