İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisi’nin 2024 yılı Temmuz ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçıvan, geçmişte ekonomide rasyonaliteden sapılması durumunda finansal istikrarın zarar göreceğini ve yüksek enflasyon sorunuyla tekrar karşılaşacağımızı her fırsatta dile getirdiklerini belirtti. Ayrıca, bu durumun tedavisinin ağır olacağını ifade ederek, “Elbette, mevcut tedavi yöntemlerinin herkes için adil olduğunu savunmak zor. Ancak, yaşadığımız irrasyonel sürecin sürdürülebilir olmadığını ve acil çözüm gerektiğini kimse inkar edemez.” dedi.

"Ekonomik programın mutlaka başarılı olması gerekiyor" Ekonomik rasyonaliteden bir kez daha uzaklaşmamanın ve sabırlı olmanın tüm taraflar için önemli olduğunu vurgulayan Bahçıvan, "Önümüzde zorlu bir süreç var. Yürürlüğe giren ekonomik programın kesinlikle başarılı olması gerekiyor." diye konuştu. Yeni vergi paketinde özellikle şirketlerin KDV iadesiyle ilgili düzenlemelere de değinen Bahçıvan, "Devreden KDV tutarının gider olarak yazılması, sanayimizin uzun süredir katlandığı finansman yükünü hafifletmeyecek ve hak kaybına yol açacaktır. Sanayimizin geçici olarak devlete verdiği bu borcun, şüpheli alacak mantığıyla gider olarak yazılmasına yönelik bu yaklaşımı ilkesel olarak kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Yorum Bırak