Doğuş Holding, Doğuş Otomotiv'deki 22 milyon hissenin borsada işlem gören statüye dönüştürülmesine karar verdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören Doğuş Otomotiv'de, Doğuş Holding, 22 milyon hissenin borsada işlem gören statüye dönüştürülmesi için adım attı.

Bu hisselerin satışının gerçekleşmesi halinde, bugünkü fiyatlarla Doğuş Holding'in yaklaşık 6,5 milyar lira gelir elde etmesi bekleniyor.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin %10’unu temsil eden 22.000.000 TL nominal değerli payların borsada işlem gören pay statüsüne dönüştürülmesine karar vermiştir. Bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'nun i-SPK 128.19 (14.02.2023) tarih ve 9/178 s.k.) sayılı İlke Kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 27’nci maddesi gereği sermayenin %3’ünü aşan borsada işlem görmeyen payların borsada işlem gören statüye dönüştürülebilmesi ve borsada satılabilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu Kurul onayına sunulmuştur. Pay Satış Bilgi Formu'nun SPK tarafından onaylanması halinde, bu paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde borsada işlem gören statüye dönüştürülebilecektir.

Özetlemek gerekirse 

Doğuş Holding, Doğuş Otomotiv'deki 22 milyon hissenin borsada işlem gören statüye dönüştürülmesine karar verdi. Bu hamle, hisselerin satışından yaklaşık 6,5 milyar lira gelir elde edilebileceği anlamına geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu onayı sonrasında, hisseler borsada işlem görebilecek.

 

 

 

 

Yorum Bırak