Günün ilk yarısında yükseliş eğilimini koruyan BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla bir önceki kapanışa göre 61,54 puan artarak 10.795,30 puana çıktı. Toplam işlem hacmi ise 40,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,01 düşüş kaydederken, holding endeksi yüzde 0,14 oranında yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,19 ile bilişim sektörü olurken, en çok değer kaybeden yüzde 2,71 ile sigorta sektörü oldu.

Analistler, ABD ve Japonya merkez bankalarının yarın açıklayacakları para politikası kararları öncesinde küresel piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Bu haftaki toplantıların, bankaların gelecekteki politikaları hakkında ipuçları verebileceği ifade edildi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacak. Para piyasaları, Fed'in yılın geri kalanında üç kez faiz indirimine gidebileceğini öngörüyor. Fed'den gelecek sinyaller ve cuma günü açıklanacak istihdam raporu, faiz indirimi konusundaki belirsizlikleri azaltabilir.

Öğleden sonra yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin, yurt dışında ise ABD'de JOLTS açık iş sayısı verisinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 puanın direnç, 10.680 ve 10.500 puanın ise destek seviyeleri olduğunu kaydetti.

Yorum Bırak